درمان مشکلات استخوانی با جراحی چاقی
درمان مشکلات اسکلتی استخوانی با جراحی باریاتریک
چاقی تاثیر مخربی روی استخوان ها و مفاصل دارد و امکان درمان مشکلات اسکلتی استخوانی با جراحی باریاتریک یا جراحی چاقی وجود دارد.
درمان مشکلات اسکلتی استخوانی با جراحی چاقی
با توجه به موارد توضیح داده شده در بالا، و مشکلات اسکلتی-استخوانی که چاقی برای فرد به وجود می آورد، می توان گفت که درمان مشکلات اسکلتی استخوانی با جراحی باریاتریک امکانپذیر است.
مشکلات اسکلتی استخوانی در افراد چاق
از شایع ترین عوارض چاقی تاثیر مخرب آن بر روی استخوان ها و مفاصل است.
دلایل مشکلات اسکلتی استخوانی در افراد چاق
- در افرادی که چاق هستند وزن بیش از حدی که به مفاصل و استخوان ها در نقاط پر فشار مانند کمر، زانو و مچ پاها وارد می شود، سبب خوردگی و ساییدگی (آرتروز) و لغزندگی این مفاصل می شود.
- بعلاوه با بزرگ شدن شکم مرکز ثقل بدن تغییر می کند و به مرور زمان با افزایش فشار در ستون فقرات، سبب بد شکلی ها و آسیب های مختلف ستون فقرات و نخاع و حتی کوتاهی قد خواهد شد.
- مواد التهابی موجود در چربی ها (لپتین) برای مفاصل به عنوان توکسین عمل کرده و می تواند در مفاصل منجر به ایجاد روماتیسم مفصلی شود.
- از طرفی افرادی که چاقی و اضافه وزن دارند مقدار ویتامین دی بسیار کمتری از افراد با وزن نرمال دارند، که به دلیل احتباس ویتامین دی در بافت چربی مازاد اتفاق می افتد و خود منجر به پوکی های استخوان شدید می شود.
- افراد چاق بیش از افراد با وزن نرمال دچار پیچ خوردگی مفاصل مچ پا می شوند، که این امر خود موجب ضعف بیشتر تاندونها و لیگامان های مچ پا می شود.
درمان مشکلات اسکلتی با جراحی چاقی (تاثیر کاهش وزن بر ساییدگی مفاصل)
با کاهش وزن، فشار وارده بر نقاط پر فشار بدن مانند زانو، مچ پا و کمر کاهش می یابد و ساییدگی مفاصل کمتر می شود.
تاثیر کاهش وزن بر آرتروز زانو
طبق مطالعات و بررسی های انجام شده کاهش وزن به مقدار 5 کیلوگرم، می تواند احتمال پیدایش آرتروز زانو را تا 50 درصد کاهش دهد.
جراحی چاقی یا جراحی باریاتریک چیست
جراحی باریاتریک باعث کاهش اندازه معده و جذب غذا در دستگاه گوارش می شود.
این عمل باعث لاغری و کاهش وزن می شود، اما بخش عمده ای از نتایج بعد از عمل به سبک زندگی افراد بستگی دارد.
بعد از جراحی باریاتریک بیماران ملزم به مصرف مکمل های غذایی، رژیم غذایی سالم، ورزش و پیگیری آزمایشات دوره ای برای اطمینان از سلامت پس از عمل خواهند بود.
انواع جراحی های چاقی
چندین روش مختلف برای جراحی چاقی وجود دارد. این روش ها عبارتند از بای پس کلاسیک ، مینی بای پس معده ، اسلیو معده و غیره.
جراحی چاقی فقط یک جراحی نیست بلکه تغییر دهنده زندگی است.
اگر با اضافه وزن و چاقی دست و پنجه نرم می کنید و با وجود داشتن رژیم غذایی و ورزش لاغر نمی شوید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که به یکی از جراحی های کاهش وزن فکر کنید.
بسیاری از بیماران بعد از عمل چیزی فراتر از کاهش وزن طولانی مدت را تجربه می کنند. آنها بهبود قابل توجهی را در سلامت خود تجربه می کنند و همچنین اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کنند.
تاثیر جراحی باریاتریک بر درمان بیماری ها
برخی از مشکلاتی که بعد از جراحی باریاتریک بهبود می یابند عبارتند از:
- درمان دیابت با جراحی چاقی
- درمان فشار خون بالا
- درمان مشکلات تنفسی
- درمان مشکلات اسکلتی استخوانی با جراحی باریاتریک در صورت رعایت توصیه های جراح چاقی و متخصص تغذیه
- درمان بیماری قلبی و افسردگی
- درمان ناباروری
- درمان کبد چرب
چرا گروه متخصصین جراحی چاقی دکتر یرانی
دکتر محمد یرانی متخصص جراحی چاقی و لاپاراسکوپی پیشرفته هستند. اگر تصمیم به انجام یکی از جراحی های باریاتریک دارید و یا کاندید عمل هستید خوب است که از ویژگی های تیم جراحی دکتر یرانی مطلع شوید:
گروه تلگرام اختصاصی بیماران
داشتن گروه تلگرام اختصاصی برای بیماران عمل شده و کاندید عمل، جهت آشنایی مستقیم مراجعه کننده جدید با بیمارانی که عمل شده اند.
تیم پیگیری قبل از عمل چاقی
با توجه به اهمیت ویزیت قبل از عمل، این امکان فراهم شده است که به صورت حضوری یا آنلاین (بیماران شهرستان) نوبت گیری انجام شود.
همکاری با متخصصین بیهوشی در زمینه جراحی های باریاتریک
یکی از ترس های بیماران بیهوشی است. همکاری با متخصصین بیهوشی در زمینه جراحی های چاقی برای رفع ترس شما عزیزان ضروری است.
تیم پشتیبانی بعد از عمل باریاتریک
این تیم شامل پرستاران متخصص در زمینه جراحی چاقی ، از دیگر سرویس های ویژه ما است. تیم پشتیبانی بعد از عمل در جهت آرامش خاطر شما، از زمانی که استارت امور مربوط به جراحی زده می شود و همچنین بعد از عمل به صورت 24 ساعته پاسخگوی سوالات شما (سوالات تغذیه ای و دارویی) خواهند بود.
سرعت عمل بالا
زمانبندی و سرعت عمل ما به گونه ای است که برای شما راحت باشد.
ما چندین گزینه جراحی را برای کاهش وزن ارائه می دهیم که نیازهای منحصر به فرد شما را برآورده می کند، از جمله جراحی مینی بای پس معده ، بای پس کلاسیک معده و اسلیو معده .
اکثر جراحی های چاقی که توسط دکتر یرانی انجام می شوند کم تهاجمی هستند و جراحی باریاتریک یا جراحی لاغری لاپاراسکوپی ممکن است گزینه مناسبی برای شما باشد.
سلامت استخوان پس از جراحی چاقی
استراتژی های مدیریتی برای کاهش بیماری های متابولیک استخوان بعد از جراحی لاغری
آیا امکان ایجاد مشکلات اسکلتی استخوانی بعد از جراحی چاقی وجود دارد؟
جراحی چاقی یک درمان موثر برای چاقی مرضی و عوارض همراه آن است. ولی به دلیل عواملی همچون کاهش وزن سریع و کاهش جذب مواد مغذی، ممکن است بیماران در معرض خطر ابتلا به بیماری متابولیک استخوان قرار گیرند.
بیمارانی که تحت روش های جراحی سوء جذب قرار می گیرند، بیشتر از بیمارانی که تحت روش های محدود کننده قرار می گیرند، در معرض مشکلات سلامت استخوان پس از عمل باریاتریک هستند.
در نتیجه استراتژی های پیشگیرانه و مراقبت های تغذیه ای که ممکن است برای کاهش زوال استخوان پس از جراحی های چاقی ضروری باشد، بسیار مهم است.
در مجموع، علی رغم پیشرفت های شناخته شده در بیماری های مرتبط با چاقی، شواهد فزاینده نشان می دهد که جراحی چاقی در شروع پیامدهای نامطلوب سلامت اسکلتی نقش دارد.
برای پیشگیری از پوکی استخوان بعد از جراحی لاغری یک رویکرد مدیریت بالینی چند عاملی از جمله ارزیابی منظم BMD (تست تراکم مواد معدنی استخوان) توصیه می شود.
تست تراکم مواد معدنی استخوان (BMD) بهترین راه برای اندازه گیری سلامت استخوان شما است. این تست می تواند نشان دهد آیا پوکی استخوان دارید یا خیر.
جلوگیری از پوکی استخوان بعد از جراحی کاهش وزن
عواملی که می تواند از پوکی استخوان بعد از جراحی باریاتریک جلوگیری کند عبارتند از:
- مصرف کلسیم
- مصرف ویتامین D و پروتئین کافی در رژیم غذایی
- انجام تمرینات منظم ورزشی طبق دستور پزشک
داده های به دست آمده در مطالعات نشان می دهد، رعایت توصیه های جراح چاقی در مورد رژیم غذایی و بخصوص مصرف مکمل ها و مواد معدنی و همچنین انجام تمرینات، در به حداقل رساندن مشکلات استخوانی اسکلتی بعد از عمل نقش مهمی دارد.
دیکشنری
Bone mineral density test (BMD) : تست تراکم مواد معدنی استخوان
Bariatric surgery : جراحی باریاتریک یا جراحی کاهش وزن
Laparoscopy : روش جراحی لاپاراسکوپی
منابع
https://academic.oup.com/advances/article/9/2/114/4969266
https://eje.bioscientifica.com/view/journals/eje/183/5/EJE-20-0548.xml
https://www.hopkinsmedicine.org/bariatrics/